کردستان

ساخت وبلاگ

 

یکی از گزینه های خوب برای سفر بهاری، کردستان است؛ سرزمین شقایق های وحشی. اردیبهشت و خرداد ماه گل های سرخ فراوانی در کنار جاده ها و دامنه دشت های کردستان می رویند و سرخی آنها در پس زمینه سبز علفزارها هر بیننده ای را مجذوب می کند. ما برای این سفر شما پیشنهادهایی داریم.
 
در سفر به کردستان نه تنها می توانید از شهرهای مرزی این استان خرید کنید و سری به شهر مریوان بزنید بلکه می توانید به کنار دریاچه زیبای زریوار در مریوان هم بروید و حتی در هتلی که مشرف به این دریاچه است اقامت کنید. رستوران این هتل که در طبقه آخر قرار دارد به طور کامل مشرف به این دریاچه است و پنجره های بزرگ این رستوران به شما این امکان را می دهد که به راحتی منظره دریاچه را تماشا کنید.


اقامت در هتل سنگی اورامان تخت
اگر دوست دارید سفرتان به کردستان کمی متفاوت تر باشد می توانید به روستای اورامان تخت هم سری بزنید. در این روستای کوهستانی هتلی سنگی قرار دارد که می توانید در آن اقامت کنید. روستای اورامان تخت معماری زیبا و منحصر به فردی دارد. خانه های پلکانی این روستای کوهستانی به سبک خانه های ماسوله در شیبی تند ساخته شده اند. در این روستا خود را در دل کوه ها احساس خواهید کرد. رودخانه سیروان از دره های عمبق این ناحیه عبور می کند و به خاک عراق می رود.

 کردستان,جاهای دیدنی کردستان,مکانهای تفریحی کردستان

 اگر دوست دارید سفرتان به کردستان کمی متفاوت تر باشد می توانید به روستای اورامان تخت هم سری بزنید. در این روستای کوهستانی هتلی سنگی قرار دارد که می توانید در آن اقامت کنید.

این روستای زیبا در بهار و تابستان بسیار محسور کننده است و به همین دلیل گردشگران زیادی به انجا می روند اما در فصل زمستان به دلیل سردی بیش از حد و برف گیر بودن کمتر گردشگری به آنجا می رود.

 کردستان,جاهای دیدنی کردستان,مکانهای تفریحی کردستان

 مقبره ای مقدس و تاریخی
اگر به این روستا سفر کردید حتما از مقبره پیر شالیار هم دیدن کنید. پیر شالیار یکی از روحانیون بزرگ این منطقه بوده است که مردم روستا بسیار او احترام بسیار زیادی قابل هستند و هر ساله دوبار مراسم آیینی خاصی در کنار این مقبره مقدس برگزار می کنند، مراسمی که برخی از مورخان قدمت آن را حدود هزار سال می دانند.

این مراسم تحت عنوان مراسم پیر شالیار در اردیبهشت ماه و بهمن ماه برگزار می شود. در روزهایی که این مراسم برگزار می شود هر روز بعد از ناهار، مردها در پشت بام های وسیع یکی از منازل به رقص های گروهی عرفانی می پردازند.

 
کردستان...
ما را در سایت کردستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi kordestaan بازدید : 178 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1400 ساعت: 20:58

 

 حوادث روز,اخبار حوادث,خبرهای حوادث
سه زلزله بامداد امروز در مناطق مختلف کردستان روی داد که بزرگترین آن ۳.۸ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بود و در بوئین سفلی بانه ثبت شد. 

به گزارش روز یکشنبه مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این سه زمین لرزه در آرمرده بانه در ساعت ۶ بامداد به بزرگی ۳.۶ ریشتر، در حوالی بانه در ساعت ۶:۱۶ دقیقه به بزرگی ۳.۸ ریشتر و در بوئین سفلی در ساعت ۶:۵۲ رخ داده و به بزرگی ۳.۷ ریشتر بوده است.

 

تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی این سه زمین لرزله گزارش نشده است.

 

به گزارش ایرنا، ساعت ۱۹ و ۴۲ دقیقه و ۲۳ ثانیه شامگاه سه‌شنبه هفته گذشته زلزله‌ای با قدرت ۵.۳ ریشتر، مرز عراق و استان کردستان، حوالی مریوان و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین روی داد.

 

این زلزله در ۲۴ کیلومتری مریوان، ۲۷ کیلومتری چناره و ۲۸ کیلومتری بوئین سفلی، ۹۸ کیلومتری سنندج روی داد و مردم شهرهای سنندج، سروآباد، سقز، بانه و دیواندره نیز آن را احساس کردند.

 

زلزله مریوان چندین پس لرزه نیز به دنبال داشت که بزرگترین آن ۳.۸ ریشتر قدرت داشت.

کردستان...
ما را در سایت کردستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi kordestaan بازدید : 156 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1400 ساعت: 20:57

 

بازی های محلی,بازی های قدیمی کردستان

بازی های محلی کردستان

بالغ بر 150 نوع بازی سنتی در ایران وجود داشته که به مرور زمان و تغییر شیوه‌های زندگی، نسل امروز با بسیاری از آنها بیگانه است. این بازیها در دو گروه فضای باز و فضای بسته تقسیم‌بندی شده و این امکان را برای افراد مهیا می‌کرده‌اند که در هر مکان و شرایطی بتوانند از اوقات خود بهترین بهره را ببرند.

 

در این مقاله با بعضی از بازی های محلی کردستان آشنا می شوید:

 

بیداربی (اشتان)
در این بازی دسته و گروه وجود ندارد بلکه تعدادی از ده تا دوازده نفر همگی در یک خط مستقیم به فاصله تقریبا دو متر از هم قرار می گیرند و دستها را روی زانو گذاشته و خم می شوند نفر اول که از نظر سن و سال از همه بزرگتر است ابتدا از روی تمام آنها می پرد و خود نیز در آخر همه آنها می ایستد و خم می شود سپس سایر بازیکنان به همین ترتیب بازی را ادامه می دهند در این بازی هر کدام از بازیکنان نتواند روی یکی از آنها بپرد از بازی خارج می شود بازیکنی می تواند تا آخرین نفر بازی کند که بیشترین مقدار پرش را داشته باشد زیرا در هر نوبت از بازی بازیکنان پشتشان را بیشتر بلند می کنند تا بچه های بیشتری را از بازی خارج کنند به اصطلاح (بِه کِه زِن)

بازی های محلی استان کردستان, بازی های محلی

 بازی های روستایی کردستان


الان دولان (الک دولک)
در این بازی شش نفر بازیکن وجود دارد که در دو گروه 1 و 2 بازی می کنند وسایل بازی یک عدد چوبدستی به نام « سَه چو » و چوب دیگری به طول 15 سانتیمتر به نام اَل و دو عدد سنگ تخت برای قرار دادن اَل روی آنها می باشد بین دو گروه دو نفر سر مَلا انتخاب می شوند و برای شروع بازی تیک یا جفت می کنند گروهی که شروع بازی به اسم آنها در آید بازی را شروع می کنند و گروه مقابل در فاصله های معین قرار می گیرند هر نفر حق دارد یک بار با چوب دستی اَل را بزند غیر از نفر آخر که حق سه بار زدن به اَ ل را دارد در چند صورت گروه برنده ، بازنده می شوند و جایشان را با گروه مقابل عوض می کنند 1- هیچکدام از آنها نتوانند اَل را به منطقه ای دور تر از میدان بازی بیندازد 2- اگر هوایی برود و یکی از نفرات گروه مقابل بتوانند آن را به نام گل در هوابگیرد.

بازی های محلی استان کردستان, بازی های محلی

بازی های محلی و روستایی کردستان

 

سه قلا (سه قلعه)
این بازی 6 نفر بازیکن دارد که به گروه یک و دو نفره تقسیم می شوند در فاصله بیست متری هر نفر ازهر گروه سه عدد سنگ نزدیک هم به نام قلعه روی هم می چینند و از هر گروه یک نفر به نام سرگروه انتخاب می شود برای شروع بازی دو نفر سرگروه تر یا خشک می کنند هر گروهی که برنده تر یا خشک باشد بازی را شروع می کند هر نفر حق انداختن یک عدد سنگ به سوی قلعه مقابل خود را دارد هر کدام از آن سه نفر به قلعه مقابل خود بزند برنده بازی می شود و نفرات گروه زیر بار بازی به قلعه مقابل خود می آیند و نفرات گروه برنده هر کدام سوار یکی از آنها می شوند تا قلعه خود آنها و برگشتن با همان سواری به قلعه خود اما اگر برنده نشوند با پرتاب سنگ نفر آخر هر سه فرار می کنند و سه نفر گروه مقابل با سرعت به دنبال آنها می دوند هر جا آنها را بگیرند از همانجا سوار آنها می شوند تا پای قلعه خود آنها ، این بازی ادامه دارد تا هر دو گروه خسته شوند و دست از بازی بردارند.  

بازی های محلی استان کردستان, بازی های محلی

بازی های کردستان

 

قاچان
در این بازی دونفر با هم بازی می کنند و تعداد 12 عددسنگ صاف و تخت به اندازه سکه پنج ریالی انتخاب می کنند برای شروع بازی تر خشک می کنند نحوه بازی به این صورت است که تمام سنگه را با دست بر می دارند و به اندازه نیم متر به هوا می اندازند بازیکن در حین برگشت سنگها ، یک یا چند تا از آنها را با دست از هوا می گیرد . سپس برای بر داشتن سایر سنگها از زمین یکی از سنگهای باقیمانده را به هوا می اندازد و برق آسا تا برگشت سنگ پرتاب شده از هوا یکی دیگر از چند سنگ باقیمانده در زمین را بر می دارد و سنگ به هوا رفته را هم نرسیده به زمین می گیرد این عمل ادامه دارد تا تمام سنگها را از زمین بر دارد در غیر این صورت بازنده می شود و بازی به دست همبازی او می افتد 

بازی های محلی استان کردستان, بازی های محلی

 بازی های محلی کردستان

 

جوراب بازی
این بازی مخصوص شبهای طولانی زمستان است که مردم برای شب نشینی به خانه بستگان خود می روند و بزرگ و کوچک در این بازی شرکت می نمایند وسیله بازی تعدادی لنگه جوراب و یک عدد سکه است . بازیکنان به دو دسته مساوی تقسیم می شوند برای شروع بازی شیر یا خط می کنند با ذکر یکی از این دو اسم لنگه جوراب را بر می دارد و گروه برنده بازی را شروع می کند . یک نفر میان گروه که مهارت بیشتری دارد سکه را بین دو انگشت اشاره و شست یا انگشت وسطی و اشاره قرار می دهد که ظاهر سکه معلوم نباشد . دست را زیر تمام جوراب ها می گرداند بعد از تمام شدن کار گروه مقابل ضمن مشورت با هم یکی از آنها که خبره به نظر می رسد یکی از لنگه های جوراب را بر می دارد و می گوید این « گل» اگر سکه زیر آن باشد بازی به دست آنها می افتد و اگر نباشد باز هم ضمن تفکر و توجه لنگه دیگری بر می دارد و می گوید این « براگل» که اگر سکه زیر آن باشد بازی به دست آنها می افتد در غیر اینصورت بازی در دست همان گروه است برای برد نهایی حساب را 200 می گیرند و برای هر عدد 10 یا 20 را محاسبه می کنند هر گروهی زود تر به عدد 200 برسد برنده نهایی بازی است. 

کردستان...
ما را در سایت کردستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi kordestaan بازدید : 177 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1400 ساعت: 20:57

غذای مخصوص شب یلدا در کردستان, آداب و رسوم شب چله

رسوم شب یلدا در کردستان

 

شب یلدا را در کردستان «شه‌و چله» (شب چله) یا «شه‌و زمسان» (شب زمستان) می‌نامند. شبی که پیش از فرارسیدن‌اش، هیجان و شور خاصی را در میان مردم برمی‌انگیزد.

اصلی‌ترین ویژگی شب چله، گردآمدن خانواده‌ها با هماهنگی قبلی در کنار هم است به صورتی که معمولاً یک هفته قبل آن مشخص می‌شود که شب چله این سال در خانه‌ چه کسی جمع شوند.

 

در خانواده‌هایی که پدر، در قید حیات باشد معمولاً فرزندان با عروس‌ها و دامادها شب چله را در آنجا می‌گذرانند. اما چون خانواده‌ پدرخانوم پدر شوهر مطرح است معمولاً نوبت را رعایت می‌نمایند. اما به هر صورت که باشد اصل بر جمع شدن چند خانواده در کنار هم است.

 

برگزاری مراسم یلدا، آیینی خانوادگی است و گردهمایی‌ها به خویشاوندان و دوستان نزدیک محدود می شود، بی گمان برای جوانان نسل امروز کرسی گذاشتن، کنار یا دور کرسی نشستن نیاز به توضیح و توصیف دارد.

 

در زمستانها، استفاده از کرسی برای گرم کردن خانه و دور کرسی نشینی معمولا از شب یلدا، نخستین شب زمستان، شروع می‌شد و تا پایان چله بزرگ - و در برخی خانواده ها تا پایان چله کوچک - ادامه داشت. اعضای خانواده از کوچک و بزرگ، دور کرسی، که روی آن را میوه و آجیل پوشانده بود، می‌نشستند.

 

غذای مخصوص شب یلدا در کردستان, آداب و رسوم شب چله

 رسوم شب یلدا در کردستان 

 

سنندجی‌ها چند ماه قبل از شب چله، خربزه‌های کوچکی را که از روستای سراب قامیش تهیه می‌شود را در تفاله سرکه می‌اندازند تا برای این شب کالَک تورش (خربزه ترش) که از اصلی‌ترین موارد سفره است را داشته باشند.

 

همچنین چند ماه قبل از زمستان، خوشه‌های انگور را در زیرزمین یا در سایه، نخ کرده و از سقف آویزان می‌کنند که به آن «آنو» (با نون مفخم) می‌گویند.

غذای این شب عموماً دلمه برگ مو و کلم است که گوشت را لابه لای آن می‌گذارند. سفره‌ شب چله علاوه بر دلمه، شامل رب انار و شیره‌ انگور، دوغ، ماست، روغن و کره محلی، پیاز و خربزه ترش است.

 

غذای مخصوص شب یلدا در کردستان, آداب و رسوم شب چله

غذای مخصوص شب یلدا در کردستان

 

امروزه در کنار دلمه‌ برگ مو و کلم، دولمه فلفل سبز و بادمجان نیز تهیه می‌شود. بعد از صرف شام، کالَک ترش را قاچ کرده و میل می‌کنند. بعد از خوردن غذای چرب و سنگین شب چله، میل کردن این خربزه‌ی ترش، هضم غذا را آسان نموده و باعث می‌شود بقیه‌ شب نیز بتوان از تنقلات متنوع و میوه‌های رنگارنگ شب چله نیز استفاده کرد.

کردستان...
ما را در سایت کردستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi kordestaan بازدید : 141 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1400 ساعت: 20:56

 آداب و رسوم مردم کردستان, آئین ها و جشن های کردستان

استان كردستان یكی از استان های كردنشین در غرب ایران است، اكثریت ساكنان این استان، كرد زبان هستند كه به لهجه های مختلف تكلم می كنند. درباره زبان كردی مردم شناسان بر این رأی هستند كه زبان كردی یكی از زبان های گروه هند و اروپایی و ایرانی است.


جشن ها
جشن‌ها و آيين‌هايي‌ كه‌ در ميان‌ كردان‌ مرسوم‌ است‌، در برگيرنده‌ جشن‌هاي‌ مذهبي‌، قومي‌ و باستاني‌ است‌ كه‌ ريشه‌ در باورهاي‌ كهن‌ مردم‌ دارد و اغلب‌ تاريخي‌ و پاره‌اي‌ اسطوره‌اي‌ است‌.

 

ميرنوروزي‌ و مراسم‌ كوسه‌ گردي
ميرنوروزي‌ و مراسم‌ كوسه‌ گردي‌ از جمله‌ بازي‌ها و نمايش‌هايي‌ بود كه‌ تا دو دهه‌ پيش‌ به‌ عنوان‌ مقدمه‌ نوروز در استان‌ كردستان‌ برگزار مي‌شد مراسم‌ كوسه‌ گردي‌ توسط‌ دو نفر به‌ اجرا در مي‌آمد. يكي‌ را كوسه‌ و ديگري‌ را زن‌ كوسه‌ مي‌ناميدند .

 

مراسم‌ ميرميرين‌ يا اميربهادري
يكي‌ ديگر از مراسم‌ كه‌ از ديرباز در ميان‌ كردها رواج‌ داشت‌ و هر سال‌ به‌ مناسبت‌ فرا رسيدن‌ نوروز با تشريفات‌ و شكوه‌ خاصي‌ برگزار مي‌شد، «ميرميرين‌» يا «اميربهادري‌» است‌.

 

مراسم سمنو پزان (روستای قلعه-قروه)
این مراسم معمولا در 15 روز انجام می گیرد. اهالی معتقدند که سمنو مهریه ی فاطمه زهرا (س) است. به گفته اهالی این مراسم که در واقع مراسمی زنانه است، نوعی عروسی و پایکوبی به شمار می رود. زنان دور سمنو جمع می شوند هلهله می کنند و می رقصند. اما در حال حاظر این مراسم بیشتر تبدیل به مراسم دعا و روضه شده است.

 

مراسم پیر شالیار
پير روحاني‌ از مغان‌ زرتشت‌ به‌ نام‌ پير شاليار نزد مردم‌ اورامان‌ بسيار محترم‌ است‌ و كتابش‌ را به‌ بيگانگان‌ نشان‌ نمي‌دهند و كلماتش‌ به‌ جاي‌ ضرب‌المثل‌ به‌ كار مي‌رود. جشن‌ بزرگ‌ مردم‌ اورامان‌ در بهمن‌ماه‌ كه‌ سال‌ روز ازدواج‌ اوست‌ برگزار مي‌شود. اين‌ مراسم‌ هر سال‌ در بهمن‌ماه‌، در آغاز چله‌ كوچك‌، در سه‌ مرحله‌ و طي‌ سه‌ هفته‌ انجام‌ مي‌شود.

 

 آداب و رسوم مردم کردستان, آئین ها و جشن های کردستان

 

بازی های محلی
کلاوریزان
فردی کلاهی را پر از سنگریزه می نمود وآن را وارونه روی یک سطح قرار می داد سپس می بایست کلاه را طوری از زمین بردارد که سنگریزه ای برجای نماند اما اگر موفق نمی شد می بایست سنگریزه های باقیمانده در روی زمین را تک تک طوری بردارد که بقیه سنگریزه ها موجود در سطح تکان نخورند در غیر این صورت بازنده اعلام می گردید.

 

هر کس در این بازی موفق می شد که یا کلاه را پر از سنگریزه برگرداند یا اینکه سنگریزه ها را تک تک بردارد به طوری که بقیه ی آنها تکان نخورد برنده اعلام می شد در این بازی دقت زیادی لازم بود و کسی که نمی توانست اعصاب آرامی داشته باشد موفق نمی گردید.

 

هیله مارانی
(تخم مرغ شکستن) این بازی که به صورت برد و باخت انجام می گرفت به این صورت بود که در هر مرحله دو نفر با هم روبرو می شدند؛ هر کدام از طرفین تخم مرغی را محکم در دستش نگه می داشت به طوری که یک سر تخم مرغ به طرف بالا باشد و دیده شود سپس فرد دیگری تخم مرغ خود را از طرف سر آن به تخم مرغ طرف مقابل می زد اگر تخم مرغ یکی از آنها ترک بر می داشت این بار دو سر دیگر تخم مرغ را به هم می زدند اگر این بار نیز همان تخم مرغ ترک بر می داشت صاحب این تخم مرغ بازنده محسوب می شد و می بایست تخم مرغ خود را به طرف مقابل بدهد و اگر هر دو ترک برمی داشتند آن طرفی بازنده محسوب می شد که تخم مرغش بیشتر شکسته باشد. به این طریق یک فرد ممکن بود در روز چند تخم مرغ را صاحب شود.

 

خوراک
دوخوا (آش دوغ)، دوینه (ترخینه)، شله گنیه، شوروا، شل کینه، گرماو، رشته رون، یک آبه، پرشتین (آش کردی)، شلغم باغی یا شلغم ترش، کلانه، بریان یا کباب کردی.

 

پوشاك‌
پوشاك‌ مردان‌ و زنان‌ كرد شامل‌ تن‌پوش‌، سرپوش‌ و پاي‌افزار است. ساخت‌ و كاربرد هريك‌ از اين‌ اجزا بسته‌ به‌ فصل‌، نوع‌ كار و معيشت‌ و مراسم‌ و جشن‌ها با يكديگر تفاوت‌ دارد. هرچند پوشاك‌ نواحي‌ مختلف‌ كردستان‌ مانند اورامان‌، سقز، بانه‌، گروس‌، سنندج‌، مريوان‌ و ... متفاوت‌ است اما از نظر پوشش‌ كامل‌ بدن‌، همه‌ با هم‌ يكسان‌ هستند.

 

 آداب و رسوم مردم کردستان, آئین ها و جشن های کردستان

 

پوشاک مردان
چوخه
نيم‌تنه‌اي‌ پنبه‌اي‌ يا پشمي‌ است‌ كه‌ در ناحيه‌ سقز، بانه‌ و مريوان‌ به‌ آن‌ «كوا» مي‌گويند و درسنندج‌ آن‌ را «چوخه‌» مي‌نامند.

کردستان...
ما را در سایت کردستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi kordestaan بازدید : 188 تاريخ : يکشنبه 22 فروردين 1400 ساعت: 20:56

گردش و سیر و سفر همیشه از جذابیت بالایی برخوردار بوده است و همه ما دوست داریم در زندگی روزهای مختلفی را به مسافرت و گذراندن روزهایی خاص در طبیعت، شهرها و مناطق دیدنی کشور بپردازیم. اگر به آشنایی با آبشار شاهاندشت مازندران علاقه مندید، این مطلب را از دست ندهید. مستربلیط نامی آشنا برای سفر دوستان و گردشگران به شمار می رود، که همواره به معرفی بهترین مکان های توریستی ایران و جهان، سعی در کمک به شما عزیزان برای انتخاب مقصدی منحصر به فرد در جهت ساختن روزهای شاد و خاطرات فراموش نشدنی در کنار خانواده و دوستان تان را دارد. ایران عزیز در تمام مناطق و بخش های خود برترین و تماشایی ترین مناظر گردشگری را داشته و هر اندازه در این دیار کهن و پرافتخار به گشت و گذار بپردازید باز هم هزاران نقطه جالب به جا خواهد ماند. استان مازندران با تن پوشی از مخمل سبز و کوه های سر برافراشته، در کنار آبی بیکران دریا و رودخانه های خروشان، همچون سینه ریزی درخشان بر پیکر ایران عزیزمان خود نمایی می کند. تمام شهرهای استان مازندران جذابیت خاص خود را دارند، اما در این میان شهرستان آمل با آبشارهای زیبایش از جمله آبشار شاهاندشت یکی از بهترین مقاصد توریستی در کشور به شمار می رود. شما تنها با خرید بلیط اتوبوس آمل و سفر به این شهر بهشتی می توانید فراموش نشدنی ترین خاطرات را در زند گی خود و خانواده رقم بزنید. اگر از جمله افرادی هستید که به سیر و سیاحت در طبیعت و مناطق بکر و تماشای منظره های چشم نواز لذت می برید، قطعا سفر به آبشار شاهاندشت را در صدر اولویت های سفری خود قرار دهید.

درباره آبشار شاهاندشت

درباره آبشار شاهاندشت

آبشار شاهاندشت به عنوان بلندترین آبشار استان مازندران به شمار می رود، که در 96 کیلومتری جاده هراز و حدود 65 کیلومتری از شهرستان آمل واقع گردیده است. آبشاری پرآب باشکوه با رودخانه های خروشانش چشم هر بیننده ای را به زیبایی های خلقتش خیره می کند. شاهاندشت نام روستایی از توابع شهر آمل است که در منطقه پایین دست آبشار نشسته و با سرسبزی خاصش بر جذابیت آبشار می افزاید. وقتی به بالای آبشار می روید، نمایی از یک قلعه 3000 ساله به نام قلعه ملک بهمن توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. این قلعه از ارزش تاریخی فرهنگی بسیار بالایی برخوردار بوده و در برخی کتب و اسناد تاریخ نگاران به عنوان مکانی برای زندگی بهمن یکی از فرزندان اسفندیار در نظر گرفته شده است. زمانی که رستم در نبرد با اسفندیار پیروز می شود، برای پایان دادن به دشمنی های شاهان کیانی، فرزندش بهمن را با خود برد و در قلعه ای بر فراز ارتفاعات البرز، و در جوار آبشار شاهاندشت اسکان داد، بعدها بهمن بر علیه رستم و خاندانش طغیان نمود و با به خاک و خون کشیدن سیستان انتقام خون پدر را از رستم و فرزندانش گرفت. از همین رو این قلعه به قلعه ملک بهمن شهرت یافته است. مصالح به کار رفته در ساخت قلعه نیز از ویژگی های خاصی برخوردار است، استفاده از ساروج، خاک، شیر و تخم مرغ، به نظر عجیب می آید، اما استحکامی خارق العاده را به بنا بخشیده است. ارتفاع آبشار چیزی مابین 55 تا 62 متر است و به صورت طبقاتی بر کوه های پایین دست خود می ریزد، که نمایی خیره کننده را ایجاد نموده. اگر ارتفاع کوه ها و صخره های پایین آبشار را نیز درنظر بگیریم می توان گفت که حدودا 180 متر خواهد شد، که از عظمت خارق العاده ای سرشار است. سال 1390 سازمان میراث فرهنگی موفق شد این آبشار و قلعه همجوارش را در لیست آثار ملی به ثبت برساند. سرچشمه اصلی آبشار از چندین چشمه طبیعی واقع در تنگه الیاس است، که آبی پاکیزه و مملو از املاح معدنی دارد. در بخش غربی آبشار روستایی به نام لاریجان واقع گردیده است، که در برخی تقسیمات کشوری منطقه آبشار شاهاندشت را متعلق به این روستا نیز می دانند، و این به دلیل نزدیکی بسیار زیاد شهرها و روستاها در استان های شمالی به همدیگر است. در کنار آبشار پله های متعددی در سه و پنج طبقه طراحی شده است تا بازدید کنندگان بتوانند به بخش های بالایی آبشار نیز دسترسی پیدا کنند.

تاریخچه آبشار شاهاندشت

تاریخچه آبشار شاهاندشت

یکی از ویژگی های مجله مستر بلیط ارائه اطلاعات و به روز ترین آمار و اخبار از جاذبه های گردشگری ایران است، که با قوت تمام در جهت ایجاد فضایی معتبر و متقن برای شما عزیزان می کوشد. ما همواره تلاش می کنیم تا شما را با تمام زوایای یک سفر خاطره انگیز آشنا نماییم و زیباترین خاطرات را در زندگی شیرین تان به ثبت برسانیم. وجود قلعه ملک بهمن بر فراز آبشار شاهاندشت، مهر تاییدی بر اثبات سابقه تاریخی و ارزشمند، این منطقه بکر و دیدنی خواهد زد. این قلعه در سال 1005 توسط شاه عباس صفوی تصرف گردید و در برهه ای از زمان به عنوان شکارگاه و منطقه تفریحی شاهزادگان به شمار می رفت. قدمت 3000 ساله قلعه ملک بهمن نشان از دیرینگی خاک پرافتخارمان داشته و امیدواریم بتوانیم نام این ابنیه تاریخی را در سازمان یونسکو نیز به ثبت برسانیم. اکتشافات باستان شناسی زیادی در حوالی آبشار و قلعه صورت پذیرفته، که ابزار شکار، وسایل زندگی و اسباب دامداری فراوانی را به ارمغان آورده. اگر به شهر آمل سفر کردید، لذت تماشای آبشارشاهاندشت وقلعه ملک بهمن را از دست ندهید.

 

https://mrbilit.com/mag/shahandasht-waterfall/

کردستان...
ما را در سایت کردستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hsi kordestaan بازدید : 125 تاريخ : دوشنبه 16 فروردين 1400 ساعت: 13:36